18A MARXA DEL TERME 2015

PRESENTACIÓ 

Dia 25 de gener de 2015. 
18a Marxa del Terme, no competitiva. 

Un cop començat el nou any 2015, de seguida arriba una nova edició de la Marxa del Terme a Sant Fruitós de Bages. 

Aquest any us trobareu un recorregut que ens mostrarà part del riu Llobregat i el seu entorn. Podreu fer-lo de tres maneres diferents segons el vostre nivell. El més curt (16 km) ens ensenyarà llocs com els tres salts, les Tines, la riera de Mura, les Generes, el Monestir de Sant Benet i la fàbrica del Pont Vell. El segon (22`5 km), a més a més, ens portarà per Torroella de Baix, el Pont de Cabrianes i Sant Jaume d'Olzinelles. El tercer (29 km), pels més valents, arribarà fins la Corbatera i anirà per la Sèquia pel bonic tram de Casa Coll. 

Aquesta jornada festiva i popular pretén que tots passeu un bon dia que comença a les 8h. i que, per poder fer el camí, ens oferirà com cada any la coca i mistela del Bages, el caldo, la botifarra, els cafès, els controls i, per acabar, la samarreta de record. 

Aprofiteu per disfrutar la jornada a Sant Fruitós. Gràcies per la vostra participació.

Grup Posa't en MarxaEL RIU LLOBREGAT PER SANT FRUITÓS DE BAGES

El riu Llobregat, un dels més importants de Catalunya, neix a Castellar de n'Hug i anant cap al Sud, en 170 km desemboca al mar mediterrani al Prat de Llobregat, al costat de Barcelona. 

El nostre municipi de Sant Fruitós de Bages, a la Catalunya central, té uns 22 km2 i la seva part dreta està delimitada al llarg de 9 km pel riu Llobregat, que ens separa dels nostres veïns de Sallent, Navarcles, Talamanca, Manresa i el Pont de Vilomara. 

Hi ha molts motius que fan interessants aquests 9 km. En aquest tram, el riu augmenta el seu cabal gràcies a les aportacions del riu Calders, riu d'Or i riera de Mura. Es pot visitar una joia del romànic com és el Monestir de Sant Benet. Aprofitant la força del riu i gràcies a la revolució industrial, es van construir rescloses i canals per les fàbriques tèxtils de Sant Benet i del Pont Vell (fàbrica vermella), totes dues a finals del segle XIX. Posteriorment, es va afegir als anys 50 la fàbrica tèxtil de Torroella de Baix. 

Altres indrets característics al costat del riu són el Pont de Cabrianes, el molí de l'oli, les Tines i el bonic entorn dels tres salts. El nostre municipi també és travessat pel Nord per aigües del Llobregat gràcies a part de la Sèquia medieval que porta aigua de Balsareny a Manresa.

NOTA DE L'ORGANITZACIÓ PER LA MARXA


1- L'organització recomana la prudència per a la bona marxa de la caminada, perquè no es produeixin accidents, ja que no es pot fer càrrec de cap imprevist. 

2- Es vetllarà per donar l'ajuda possible al llarg de tots els recorreguts. 

3- Si per algun motiu algun caminant sent necessitat de retirar-se, l'organització procurarà posar els mitjans necessaris per retornar-lo a la pista del bosquet. 

4- Recomanem que tots els caminants que es vegin obligats a retirar-se, facin l'esforç d'arribar al primer control que trobin, ja que és on hi haurà cotxes. 

5- L'organització posarà un cotxe escombra que passarà darrere de tots, per si algú s'hagués de quedar entre control i control. Per tant, si algú es troba amb la necessitat de plegar, que s'assegui a una vora i el passarem a recollir. 

6- En cas de força major l'organització valorarà, no es suspendrà ni aplaçarà la Marxa. En donar-se la sortida, el caminant podrà escollir si vol sortir o no, però sense cap perjudici per l'organització. 

7- Les persones que decideixin venir a la Marxa ho fan per la seva pròpia voluntat i sota la seva responsabilitat. En cas d'accident hauran de fer ús de les seves pròpies assegurances. 

El sol fet d'haver-s'hi inscrit demostra acceptar les normes de col·laboració pel bon funcionament de la Marxa.

NORMATIVA DE LA 18A MARXA


1- Marxa oberta a tothom sense distinció. L'únic requisit és acceptar la present normativa. 

2- Modalitat: A peu, seguint obligatòriament l'itinerari marcat. 

3- Distància: Aquesta Marxa té dos recorreguts, n'hi ha un d'assequible de 16 km i pels més preparats un de 29 km que aquest any tindrà una drecera opcional de 22'5 km. 

4- Itinerari: El Bosquet, riu Llobregat, Tres Salts, Sant Benet de Bages, Pont Vell de Navarcles (Curt: tornada a Sant Fruitós pel bosc del Montpeità), Torruella de Baix, Pont de Cabrianes (Drecera: tornada a Sant Fruitós per Sant Jaume d'Olzinelles), Casa Coll, Les Oliveres i el Bosquet. 

5- Els recorreguts estaran marcats amb estaques de tres colors: blaves pel recorregut curt, grogues pel recorregut llarg i vermelles que prohibiran el pas. Romandran clavades als marges dels camins i als encreuaments. 

6- La sortida serà de les 8h a les 9h del matí al bosquet. A les 15h es tancarà el control de l'arribada. L'organització es compromet a portar amb el cotxe escombra als caminadors que passin de l'hora fins a l'arribada. 

7- A més de la sortida i arribada, hi hauran 5 controls de parada obligatòria per timbrar el braçalet i on es podrà beure i menjar una mica. És obligatori timbrar en tots els controls que calgui segons el recorregut llarg (controls 1r, 2n, 3r i 4t i; sense el 4t amb la drecera) o el curt (controls 1r, 2n i 5è). 

8- A tots els participants que hagin passat per tots els controls corresponents i portin els braçalets degudament timbrats, se'ls obsequiarà amb una samarreta quan arribin a la línia d'arribada. 

9- Us agrairïem que fossiu respectuosos amb l'entorn. A cada control hi haurà cubells per llençar les deixalles. 

10- Per participar en aquesta Marxa es recomana inscriure's abans del dia 23 de gener de 2015. (Dies d'inscripcions: del 12 al 23 de gener de 2015, menys les fetes des dels caixers automàtics del Banc Sabadell, que es podràn fer en qualsevol moment fins al divendres 23 de gener de 2015). 

11- Qui s'hagi apuntat en qualsevol caixer automàtic del Banc Sabadell i el dia de la caminada no porti el rebut amb nom i cognoms del participant no tindrà dret a tiquet. L'intercanvi de rebut i tiquet es durà a terme en les instal·lacions del Nexe (Plaça Alfred Figueres, s/n de Sant Fruitós de Bages), igual que la venda de tiquets d'última hora.

12- Els que esperin per apuntar-se l'últim dia, hauran de pagar el tiquet més elevat.

13- L'hora màxima d'entrega d'entrepans als corredors a la línia d'arribada serà a les 11h.

14- L'organització a partir de les 12h tancarà l'accès al recorregut llarg en el desviament (km 13'5) de camins. I a les 12: 30h ho farà al de 29 km.

15- Recordeu que, segons l'Article 24 (Condicions dels gossos a la via i als espais públics), els gossos han d'anar lligats per mitjà d'un collar i una corretja o cadena que no ocasionin lesions a l'animal, llevat si aquest resta sempre al costat del seu propietari o acompanyant, sota el seu control visual, i està educat per respondre a les seves ordres verbals.

INSCRIPCIONS 18A MARXA 


Els llocs on podeu fer les inscripcions per la 18a Marxa del Terme són els següents: 

- Tots els caixers del Banc Sabadell (Més endavant explicarem el funcionament). 
- Ajuntament de Sant Fruitós de Bages (Àrea de cultura). Tel. 93 878 80 31
- Foto Isidre - Sant Fruitós de Bages - Tel. 93 876 00 15
- Gimnàs V2O (antic gimnàs Gisela) - Sant Fruitós de Bages - Tel. 93 876 08 68
- Nexe - Sant Fruitós de Bages (Plaça Alfred Figueras, s/n) - Tel. 93 878 89 83
- Esports Sagi - Manresa (Ctra. de Vic) - Tel. 93 873 51 49
- El Cim Esports - Manresa (Passeig Pere III, 54) - Tel. 93 874 00 06
- Gimnàs Gimbe - Manresa (Sant Antoni M. Claret, 16) - Tel. 93 874 48 07Preu de la inscripció: 

- 8€ els dies d'inscripció. 
- 11€ el mateix dia. 

Telèfons d'informació: 

93 878 85 58
675 953 494
93 876 00 05

PASSOS A SEGUIR PER LES INSCRIPCIONS BANCÀRIES 


Les inscripcions es poden fer als caixers automàtics del BANC SABADELL amb la targeta de qualsevol entitat. Els passos a seguir són els següents: 

1- Seleccionar PAGAMENT A TERCERS. 

2- Seleccionar TARGETA CRÈDIT. 

3- Introducció pin de la targeta. 

4- Introducció codi de l'entitat: 933

5- Seleccionar INSCRIPCIÓ 8€. 

6- Teclejar NOM I COGNOMS de la persona a inscriure. 

7- Teclejar ACCEPTAR. 

8- RECOLLIR REBUTS (En sortiràn dos: un comprovant pel client i l'altre per l'entitat. Aquest últim s'haurà d'entregar el dia de la Marxa). 

9- Fi de l'operació. 

En cada operació tan sols es podrà inscriure una persona. Tenint així, un rebut per participant amb el seu nom i cognoms. 

I recordeu-vos dels dos altres sistemes d'inscripció en establiments i el mateix dia (llegir normativa).

RECORDEU DE LLEGIR LA NORMATIVA 


MOLT IMPORTANT: 

Tot participant que triï la inscripció bancària, via caixer automàtic, haurà de portar el justificant amb el seu nom i cognoms. 

Les inscripcions són personals i intransferibles. 

I, com cada any, ajuda'ns a tenir net el nostre entorn. Les deixalles s'han de llençar als cubells que trobareu als controls.

RECORREGUT DE LA 18A MARXA DEL TERME


Pels que vulguin més informació, deixem aqui el dibuix del recorregut de la Marxa, indicant també els tres tipus de recorreguts (curt, llarg i llarg amb drecera)