La 20a Marxa

Dia 29 de gener de 2017
20ª Marxa del Terme, no competitiva.

Benvinguts a una nova edició, enguany està dedicada al fet que ara farem 20 edicions d’aquesta Marxa.

No us podeu imaginar la il·lusió que tenim en organitzar aquesta edició. Després de tants anys, hi ha gent (per diferents motius) que ja no hi és, també estem tots els veterans, i també hi són els que ens acompanyen des de fa poc. Heu de saber que tots els que hem fet o fem part del Grup Posa’t en Marxa vetllarem perquè tot vagi bé el dia de la caminada.

La primera edició l’any 1998 va tenir uns 500 caminadors, i després de l’èxit de la darrera edició, amb més de 3000 caminadors, repetirem el format. Hi haurà una caminada de només 9,5 km (FAMILIAR) i tornarem a fer l’us d’internet per apuntar-vos a la Marxa. No faltaran les caminades de sempre, de 18 km (MITJANA) i de 29 o 25 km (LLARGA).

Com veieu, els caminadors sereu de caire familiar, caminador o experimentat segons el circuit que trieu. Tots gaudireu de l’entorn de Sant Fruitós, caldo, botifarra i samarreta de record. Tothom passejarà al costat del riu Llobregat i visitarà l’entorn del Monestir de Sant Benet. Caminadors i experimentats passaran per un Molí d’oli i ermita romànica, i els més experimentats podran caminar i veure i gaudir de tots el racons de  tot el terme de Sant Fruitós. Gràcies per acompanyar-nos un any més!

Per agilitzar la caminada RECOMANEM als EXPERIMENTATS sortir a les 8 h, als CAMINADORS de 8 a 9 h i al públic FAMILIAR de 8:45 a 9 h.
Desitgem que tothom gaudiu de la jornada. 
Bona caminada!!!


El Grup Excursionista Posa’t en Marxa
PRÒLEG

Benvinguts caminaires.


Un any més podrem gaudir de la Marxa del Terme de Sant Fruitós de Bages, on caminant o corrent, molts veïns i veïnes del poble i d’altres persones vingudes d’arreu poden conèixer i admirar el nostre municipi, veient el que la història i la natura ens ha deixat.

Vull agrair les persones que fan possible la caminada pel nostre terme, tan els organitzadors com els qui hi participen.
Sense uns i sense els altres no es pot realitzar aquesta activitat tan saludable i tan cívica.

Celebrar també que aquest 2017 es pugui mantenir el recorregut per a famílies amb nens que es va iniciar l’any passat. Un senyal més de vitalitat, afany i compromís de mantenir i continuar aquesta Marxa del Terme.

Si fa fred abrigueu-vos, però no deixeu de participar. Us desitjo una bona marxa a tots i totes.


Joan Carles Batanés Subirana
AlcaldeNORMATIVA

1) Marxa oberta a tothom sense distinció. L’únic requisit és acceptar la present normativa.

2) Modalitat: A PEU, seguint obligatòriament l’itinerari marcat.

3) Distància: Aquesta Marxa té tres recorreguts, n’hi ha un de familiar de 9,5 km; un pels caminadors, mitjà de 18 km; i pels més preparats, un llarg de 29 km, que aquest any tindrà una drecera opcional de 25 km.

4) Itinerari: El Bosquet, bosc Espés, riu Llobregat, Sant Benet de Bages (tornada del familiar pel camí paisatgístic de Sant Benet fins al Bosquet), Molí de l’Oli, Sant Jaume d’Olzinelles (tornada del mitjà, passant per Les Oliveres fins al Bosquet), Casa Coll, Santa Anna de Claret (la drecera farà via per la Sagrera fins al Bosquet), la Rosaleda i el Bosquet.

5) Els recorreguts estaran marcats amb estaques de tres colors: blaves pels recorreguts familiar i mitjà, grogues pel recorregut llarg i vermelles que prohibiran el pas. Que romandran clavades als marges dels camins i als encreuaments.

6) La sortida serà de les 8 a les 9 h del matí al Bosquet. Pel bon funcionament de la Marxa, es recomana que els que facin el recorregut familiar surtin de les 8:45 a les 9 h. A les 15 h es tancarà el control de l’arribada. 

7) A més de la sortida i l’arribada, hi haurà controls de parada obligatòria per timbrar el braçalet i a on es podrà beure i menjar una mica. És obligatori timbrar en tots els controls que calgui segons el recorregut triat.

8) A tots els participants que hagin passat per tots els controls corresponents i portin els braçalets degudament timbrats, se’ls obsequiarà amb una samarreta quan arribin a la línia d’arribada.

9) Us agrairíem que siguéssiu respectuosos amb l’entorn. A cada control hi haurà cubells per llençar les deixalles.

10) Les inscripcions anticipades, on-line o presencials, estaran obertes fins al divendres abans de la Marxa. L’intercanvi d’entrada i braçalet es durà a terme en les instal.lacions del Nexe (Pl. Alfred Figueres, s/n de Sant Fruitós), com també la venda de braçalets d’última hora amb un preu més elevat. Qui s’hagi apuntat on-line i el dia de la caminada no porti l’entrada, no tindrà dret a braçalet.

11) L’hora màxima d’entregues d‘entrepans als corredors a la línia d’arribada serà a les 11 h.

12) L’organització a partir de les 12:30 h tancarà l’accés al recorregut llarg en el desviament (km.13,5) de camins. I a les 13:30 h ho farà al de 25,3 km.


13) Recordeu que els gossos han d’anar lligats.


NOTA DE L'ORGANITZACIÓ

1) L’organització recomana la prudència per a la bona marxa de la caminada, perquè no es produeixin accidents. 

2) Es vetllarà per donar l’ajuda possible al llarg de tots els recorreguts. 

3) Si per algun motiu algun caminant sent necessitat de retirar-se, l’organització procurarà per retornar-lo a la pista del Bosquet. Recomanem que tots els caminants que es vegin obligats a retirar-se, facin l’esforç d’arribar al primer control que trobin, ja que és on hi hauran cotxes. L’organització posarà un cotxe escombra que passarà, darrere de tots, per si algú s’hagués de quedar entre control i control. Per tant si algú es troba amb la necessitat de plegar, que s’assegui a una vora i el passaran a recollir. 

4) En cas de força major l’ORGANITZACIÓ VALORARÀ, no se suspendrà ni ajornarà la MARXA. En donar-se la sortida el caminant podrà escollir si vol sortir o no, però sense cap perjudici per l’organització. 

5) Les persones que decideixin venir a la Marxa ho fan per la seva pròpia voluntat. El sol fet d’haver-se inscrit, demostra acceptar les normes de participació pel bon funcionament de la Marxa.