19A MARXA DEL TERME 2016

PRESENTACIÓ 

Dia 24 de gener de 2016 
19ª Marxa del Terme, no competitiva. 

Benvinguts a una nova edició, enguany està dedicada al títol de “Ciutat del Bàsquet Català” que correspon a Sant Fruitós de Bages pel 2016.

Aprofitant aquest motiu, hem introduït dues grans novetats (reclamades per molta gent), que esperem agradin a tothom: Hi haurà una caminada de només 9 km (MINIS) i estrenem l’us d’internet per apuntar-vos a la Marxa. No faltaran les caminades de sempre, de 17 km (JÚNIORS) i de 27 o 24 km (SÈNIORS).

Com veieu, els caminadors sereu MINIS, JÚNIORS o SÈNIORS segons els circuit que trieu. No cal que sigueu excel·lents jugadors de bàsquet, el perfil és el següent (tot i que podeu triar la que vulgueu): MINIS: Públic familiar o poc entrenat. JÚNIORS: Caminadors. SÈNIORS: Caminadors molt freqüents o entrenats. Tots gaudireu de l’entorn de Sant Fruitós, caldo, botifarra i samarreta de record.

Per agilitzar la caminada RECOMANEM als SÈNIORS sortir a les 8 h, als JÚNIORS de 8 a 9 h i als MINIS de 8.45 a 9 h.

Aprofitem aquestes línies per agrair a ESPORTS SAGI, GIMNÀS GIMBE i EL CIM Esports, que durant anys han ajudat a vendre centenars de tiquets de cada edició. Moltes gràcies a tots ells.

Desitgem que tothom gaudiu de la jornada. BONA CAMINADA!!!


Grup Posa't en Marxa PRÒLEG 

Benvinguts caminaires.

Des de Sant Fruitós de Bages el nostre agraïment a totes les persones que fan possible aquesta caminada pel nostre terme municipal, tant organitzadors com qui hi participa caminant.

És el nostre desig que gaudiu d’aquesta activitat tan saludable i tan cívica, la qual és apte per a totes les edats, gràcies als diferents recorreguts.

La Marxa del Terme de Sant Fruitós de Bages ja esdevé una tradició en el calendari del mes de gener, pels vols de la festa del nostre Sant Patró.
Aprofiteu per contemplar el nostre municipi, ja sigui per la singularitat dels indrets on passeu, ja sigui per les vistes que se’ns ofereixen.

I aquest any, presteu atenció al nou recorregut curt per a famílies amb nens i nenes més petits, i a la relació amb la Ciutat del Bàsquet Català que esdevé el nostre poble aquest 2016.

Que tingueu una bona marxa a tots els participants i gràcies un any més.

Joan Carles Batanés Subirana
Alcalde

SANT FRUITÓS DE BAGES, CIUTAT DEL BÀSQUET CATALÀ 2016

Amb aquestes quatre ratlles expliquem el perquè, Sant Fruitós de Bages ha aconseguit ser la Ciutat del Bàsquet Català 2016 ... 

L'Associació Sant Fruitós d'Esports es crea el setembre de 1989, amb l'objectiu d'acollir diferents disciplines esportives, tot i que l'esport majoritari esdevé des del primer moment el bàsquet, la primera temporada va haver-hi només 4 equips, però de mica a mica la família del bàsquet va anar creixent, i actualment comptem amb 25 equips, 6 de masculins, 5 de femenins, més els 11 de l'escola de bàsquet, provinents dels col·legis: Paidos, Monsenyor Gibert i Pla del Puig.

Cal destacar que en aquests equips hi tenim inclosos 3 equips de veterans, 2 de nois i 1 de noies, i que els nens i nenes de l'escoleta són els més petits que encara no competeixen. Per la present temporada 2015-2016 i després de 27 anys del seu inici, comptem amb quasi 300 esportistes.

També cal destacar que al llarg d'aquests 27 anys, s'han passat moments de victòries importants, com la temporada 1999-2000, quan l'equip cadet femení va aconseguir el CAMPIONAT D'ESPANYA, i temporades en les quals equips de l'entitat han competit en categories nacionals, han estat 27 anys de treball dur, perquè l'entitat vagi seguint sempre endavant.


NOTA DE L’ORGANITZACIÓ 

1) L’organització recomana la prudència per a la bona marxa de la caminada, perquè no es produeixin accidents.

2) Es vetllarà per donar l’ajuda possible al llarg de tots els recorreguts.

3) Si per algun motiu algun caminant sent necessitat de retirar-se, l’organització procurarà per retornar-lo a la pista del Bosquet. Recomanem que tots els caminants que es vegin obligats a retirar-se, facin l’esforç d’arribar al primer control que trobin ja que és on hi hauràn cotxes. L’organització posarà un cotxe escombra que passarà, darrera de tots, per si algú s’hagués de quedar entre control i control. Per tant si algú es troba amb la necessitat de plegar, que s’assegui a una vora i el passaran a recollir.

4) En cas de força major l’ORGANITZACIÓ VALORARÀ, no es suspendrà ni aplaçarà la MARXA. En donar-se la sortida el caminant podrà escollir si vol sortir o no, però sense cap perjudici per l’organització.

5) Les persones que decideixin venir a la Marxa ho fan per la seva pròpia voluntat. El sol fet d’haver-se inscrit, demostra acceptar les normes de participació pel bon funcionament de la Marxa. 

NORMATIVA 

1) Marxa oberta a tothom sense distinció. L’únic requisit és acceptar la present normativa.

2) Modalitat: A PEU, seguint obligatòriament l’itinerari marcat.

3) Distància: Aquesta Marxa té tres recorreguts, n’hi ha un de familiar de 8,7 km “MINI” un d’assequible de 17 km “JUNIOR” i pels més preparats un de 27 km “SENIOR”, que aquest any tindrà una drecera opcional de 24 km.

4)Itinerari: El Bosquet, les Brucardes, Riu d’Or (els “MINIS”: tornada a Bosquet), Parc de l’Agulla, Sant Iscle (els “JUNIORS”: tornada a Bosquet), Santa Anna de Claret, Pla de les Abelles, Sant Jaume d’Olzinelles, les Oliveres i el Bosquet.

5) Els recorreguts estaran marcats amb estaques de tres colors: blaves pels recorreguts “MINI” i “JUNIOR”, grogues pel recorregut “SENIOR” i vermelles que prohibiran el pas. Que romandran clavades als marges dels camins i als encreuaments.

6) La sortida serà de les 8 a les 9h del matí al Bosquet. Pel bon funcionament de la Marxa, es recomana que els que facin el recorregut “MINI” sortin de les 8:45 a les 9h. A les 15h es tancarà el control de l’arribada. L’organització es compromet a portar amb el cotxe escombra als caminadors que passin de l’hora fins a l'arribada.

7) A més de la sortida i arribada, hi haurà controls de parada obligatòria per timbrar el braçalet i a on es podrà beure i menjar una mica. És obligatori timbrar en tots els controls que calgui segons recorregut triat.

8) A tots els participants que hagin passat per tots els controls corresponents i portin els braçalets degudament timbrats, se’ls obsequiarà amb una samarreta quan arribin a la línia d’arribada.

9) Us agrairïem que siguessiu respectuosos amb l’entorn. A cada control hi haurà cubells per llençar les deixalles.

10) Per participar en aquesta Marxa es recomana inscriure’s abans del dia 22 de gener de 2016. (Dies d’inscripcions: de l’11 al 22 de gener de 2016, menys les fetes On-line que es podràn fer fins el dissabte 23 de gener de 2016 a les 14h).

11) Qui s’hagi apuntat On-line i el dia de la caminada no porti l’entrada, no tindrà dret a braçalet. L’intercanvi d’entrada i braçalet es durà a terme en les instal·lacions del Nexe (Pl. Alfred Figueres, s/n de Sant Fruitós) a l’igual que la venda de tiquets d’última hora.

12) Els que esperin per apuntar-se l’últim dia, hauran de pagar el tiquet més elevat.

13) L’hora màxima d’entregues d‘entrepans als corredors a la línia d’arribada serà a les 11h.

14) L’organització a partir de les 12:30h tancarà l’accès al recorregut “SENIOR” en el desviament (km.12,5) de camins. I a les 13:30h ho farà al de 27 km.

15) Recordeu que, segons la normativa, els gossos han d’anar lligats per mitjà d'un collar i una corretja o cadena que no ocasionin lesions a l'animal, llevat si aquest resta sempre al costat del seu propietari o acompanyant, sota el seu control visual, i està educat per respondre a les seves ordres verbals.

RECORREGUTS

Podeu consultar els diferents recorreguts d'aquesta propera Marxa en el següent mapa:
INSCRIPCIONS 

A continuació, trobareu tota la informació sobre les inscripcions: